Iedereen verdient een persoonlijk afscheid

Laatste verzorging

Wanneer een dierbare is overleden, wordt hij of zij verzorgd. Na gewassen te zijn, wordt de overledene aangekleed met de gewenste kleding. Wanneer het opbaren thuis plaats vindt, kunnen de nabestaanden assisteren bij deze laatste verzorging. Maar ook in geval van overlijden in het ziekenhuis, verzorgingshuis of hospice kunnen nabestaanden helpen bij de laatste verzorging.

Opbaren

Het thuis opbaren van een dierbare gebeurt steeds vaker. Dit kan op verschillende manieren. Op bed, met behulp van een bedkoeling. Wanneer de overledene opgebaard wordt in de kist, komt deze op een koelplaat te staan.

Door de overledene thuis op te baren, krijgen de nabestaanden de kans om zelf net zo veel tijd als ze zelf willen door te brengen met de overledene. Tevens kan er zo in de vertrouwde eigen omgeving afscheid genomen worden op de manier zoals de nabestaanden dit voor ogen hebben.

Natuurlijk is het daarnaast ook mogelijk om in een uitvaartcentrum op te baren, wanneer er geen mogelijkheid is om dit thuis te doen of wanneer u dit niet wilt.

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image