Iedereen verdient een persoonlijk afscheid

Herdenkingsdienst

De afscheidsplechtigheid is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Er kan op zeer veel manieren invulling aan gegeven worden.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of het een kerkelijke of niet-kerkelijke dienst moet worden. Bij kerkelijke diensten ligt de invulling voor een gedeelte al vast. De avondwake kan tegenwoordig vaak zelf ingevuld worden, rekening houden met persoonlijke wensen. Door te overleggen met de kapelaan, pastor, dominee of avondwakegroep kunnen de mogelijkheden en wensen besproken worden.

De niet-kerkelijke dienst kent ook vele invullingen. Deze kan plaatsvinden in de aula van een crematorium of begraafplaats, in een kerk, zaal of zelfs gewoon thuis. Met woorden, foto’s en muziek kan er tijdens deze dienst stilgestaan worden bij het leven van de overledene. U kunt zelf spreken tijdens deze dienst, of een zelfgeschreven tekst laten voordragen.

De muzikale voorkeur van de overledene speelt tegenwoordig ook vaak een rol tijdens het afscheid. Deze kan tot uiting worden gebracht door het afspelen van nummers, of door een koor of live-muziek een prachtige muzikale invulling te laten zijn tijdens de dienst.

Tegenwoordig kan een afscheid in het crematorium gevolgd worden via een livestream.

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image